Μάθημα : ΑΡΧΕΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ(δοκιμαστικό μάθημα)

Κωδικός : 1940400360

1940400360  -  ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΚΑΚΑ

Ενότητες - Η φύση των τροφίμων

Η φύση των τροφίμων

  • τρόφιμαΤι είναι το τρόφιμο
  • Ποιες είναι οι κατηγορίες των θρεπτικών συστατικών
  • Ποιοι είναι οι κίνδυνοι οι σχετικοί με το τρόφιμο

Ύλη:

  • Μελετήστε τις σελίδες 31 έως και 39 του σχολικού σας βιβλίου.
  • Παρακολουθήστε τα βίντεο σχετικά με τα θερμιδογόνα θρεπτικά συστατικά
  • Δείτε τις παρουσιάσεις
Ασκήσεις
Άσκηση διαμορφωτικής αξιολόγησης_ΤΡΟΦΙΜΑ & υδατάνθρακες_(ΚΟΡΚΑΚΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ)

Οι ερωτήσεις αφορούν στο αναρτημένο υλικό της 1ης ενότητας και συγκεκριμένα το κομμάτι του βιβλίου σχετικά με τους υδατάνθρακες και το αντίστοιχο βίντεο.

Έγγραφα
ΛΙΠΗ.ppt
Σύνδεσμοι
ΕΦΕΤ_ανόργανα συστατικά

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες από τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων της Ελλάδας σχετικά με τα ανόργανα συστατικά.

Πολυμέσα
Λιπαρές ύλες ή λιπαρά

Υγιεινά και ανθυγιεινά λιπαρά στα τρόφιμα

Πολυμέσα
ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ

Τα πρωτεϊνικά τρόφιμα σε βίντεο

Πολυμέσα
ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ

Μια διαιτολόγος εξηγεί το ρόλο των υδατανθράκων στη διατροφή

Πολυμέσα
Οι υδατάνθρακες με λίγα λόγια

Μια σύντομη επανάληψη για την κατηγορία των Υδατανθράκων