Μάθημα : Α Τάξη - ΓΕΩΠΟΝΙΑ & ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ (ΕΠΙΛΟΓΗΣ)
Κωδικός : 1940232121
-
Θεματικές Ενότητες
-
Κεφάλαιο 4.3 Τα φυτικά όργανα
-
4.3.1 Η ρίζα
-
4.3.2 Ο βλαστός
-
4.3.3 Το φύλλο
-
4.3.4 Το άνθος
-
Επικονίαση - γονιμοποίηση - αναπαραγωγή
-
4.4 Πολλαπλασιασμός των φυτών
-
Είδη αγενούς πολ/σμού
-
4. 5 Καλλιεργητική τεχνική
-
4.5.1 Λίπανση
-
4.5.2 Άρδευση
-
Άλλες καλλιεργητικές τεχνικές
-
4.5.6 Εχθροί και ασθένειες
-
4.6 Βιολογική γεωργία
-
4.7 Φυτά μεγάλης καλλιέργειας
-
4.8 Κηπευτικές καλλιέργειες
-
Κεφάλαιο 4.3 Τα φυτικά όργανα
4.8 Κηπευτικές καλλιέργειες
(Η φασολιά)
Τα κηπευτικά αποτελούν μια ιδιαίτερα μεγάλη κατηγορία φυτών που καλλιεργούνται για να παράγουν προϊόντα (καρπούς, φύλλωμα, βολβούς, ριζώματα, κονδύλους, στελέχη) χρησιμοποιούμενα στη διατροφή του ανθρώπου.
Η θρεπτική τους αξία είναι τεράστια, γιατί περιέχουν βιταμίνες και άλλες ουσίες, απαραίτητες για την εξασφάλιση της καλής υγείας. Η άνοδος του βιοτικού επιπέδου του Έλληνα καταναλωτή, σε συνδυασμό με την αναγνώριση της μεγάλης σημασίας των λαχανικών στη δίαιτα του αποτελούν ασφαλείς ενδείξεις για την ολοένα μεγαλύτερη αύξηση της ζήτησης σε τέτοιου είδους προϊόντα.
Ευνοϊκές προοπτικές διαγράφονται επίσης και στον εξαγωγικό τομέα, τόσο για τα νωπά, όσο και γα τα βιομηχανοποιημένα λαχανοκομικά προϊόντα (π.χ. τοματοπολτός). Ιδιαίτερα στον τομέα των νωπών κηπευτικών που καλλιεργούνται σε θερμοκήπια (κηπευτικά εκτός εποχής) η Ελλάδα μπορεί κάλλιστα να παίξει, πρωτεύοντα ρόλο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τόσο από άποψη ποιότητας παραγόμενων προϊόντων, όσο και από άποψη κόστους παραγωγής.
Περισσότερα, εδώ.