Ο Κραυγαετός είναι είδος αετού που απαντάται στον ελλαδικό χώρο. Η επιστημονική του ονομασία είναι Aquila pomarina και δεν περιλαμβάνει υποείδη. Ο Κραυγαετός είναι από τα μικρότερα μέλη του γένους Aquila και κατ’ ουσίαν, μόνον ο Σταυραετός είναι μικρότερος σε μέγεθος από αυτόν.
Τα φύλα είναι όμοια στη μορφολογία, αλλά τα θηλυκά είναι αρκετά βαρύτερα από τα αρσενικά.
Μήκος σώματος: (54)-60 έως 64-(69) εκατοστά.
Άνοιγμα πτερύγων: (140)-145 έως 160-(170) εκατοστά.
Βάρος: Αρσενικό 1000-1400 γραμμάρια, θηλυκό 1300-2200 γραμμάρια.
